[AO] A4: GLPI


GLPI és programari lliure distribuït sota llicència GPL, que facilita l'administració de recursos informàtics. GLPI és una aplicació basada en Web escrita en PHP, que permet registrar i administrar els inventaris del maquinari i el programari d'una empresa, optimitzant el treball dels tècnics gràcies al seu disseny coherent.

GLPI inclou també programari helpdesk per al registre i atenció de sol·licituds de servei de suport tècnic, amb possibilitats de notificació per correu electrònic a usuaris i al mateix personal de suport, a l'inici, avanços o tancament d'una sol·licitud.

Les principals funcionalitats de GLPI estan articulades sobre dos eixos:

1) l'inventari precís de tots els recursos informàtics, i el programari existent, que les seves característiques s'emmagatzemen en bases de dades.

2) Administració i historials de les diferents tasques de manteniment i procediments relacionats, duts a terme sobre aquests recursos informàtics.



PRÀCTICA


Realitzarem la instal·lació de l'aplicació en una màquina virtual que té instal·lat Windows 10 Professional.

Els passos que seguirem són els següents:

  • Descarregar i instal·lar XAMPP.
  • Configurar XAMPP.
  • Descarregar i instal·lar GLPI.
  • Configurar GLPI.
1. Descarreguem Xampp des d'aquí.

2.  Procedim a la instal·lació. Veure el vídeo.


4. Seguim els passos del vídeo per a la seva instal·lació i configuració.


TASCA

1. Seguint les passes descrites instal·la i configura el Xampp i el GLPI.

2. Accedeix com a administrador a l'aplicació i entra al menú Inventari. Què podem fer des d'aquesta secció?

3. Entra a la part Ordinadors de l'inventari (ACTIUS) i dóna d'alta el teu PC de classe. Hauràs de completar i emplenar camps que encara no estan configurats. Quan acabes, fes una captura de pantalla que ho demostre i avisa el professor a classe perquè ho comprove.


4. Busca la part del programa que et permet donar d'alta les incidències i emplena'n una. Pot ser hauràs d'emplenar camps que encara no estan configurats. Quan acabes, fes una captura de pantalla que ho demostre i avisa el professor a classe perquè ho comprove.



5. Explica quines altres coses permet fer aquest programari i documenta-ho.

Comments

No responses to “[AO] A4: GLPI”

Publica un comentari a l'entrada